9/19/2012

DET ÄR SÅ SVÅRT MEN KÄNNS ÄNDÅ SÅ RÄTT

det mest spännande med att flytta till stockholm är nästan att lära sig alla platser, gator och deras namn. det tar cirka en halvtimme för mig att gå till jobbet; förbi södra station, genom södermalmsallén, tvärs över medborgarplatsen, rakt ner för götgatan, över bron vid slussen, till vänster & längs med vattnet, genom alla gatorna med krångligt vägarbete (vet inte riktigt vad det heter där), över bron med utsikt mot riksdagshuset, förbi livsfarliga korsningar med fartgalna cyklister och sedan genom portarna till t-centralen. känslan av att passera alla turister med för mycket packning, vant stressa fram över marmorgolvet mot personalingången och knappa in fyrsiffriga dörrkoden.

det här är mitt hem. jag bor här.självklart känns det inte alltid lika självklart. som när man ensam möter stora härliga kompisgäng på väg hem från sin gymnasieskola, jobbarkompisar som får hänga med sina pojkvänner varje kväll, besked om att man måste flytta ut ur lägenheten inom 14 dagar, att aldrig springa in i någon man känner på stan, bli superförkyld, sakna mamma & pappa, känna sig helt utmattad/sönderstressad efter jobb och att höra berättas hur ens blivande brorson börjat sparka i carolines mage och man inte är där för att kunna känna lilltjejens små trummande fötter.

jag vet inte riktigt varför jag flyttade till stockholm, det bara kändes som att jag behövde vara här. när jag säger "i borås fanns inget kvar för mig" är det ju delvis en lögn för rasmus och många av mina vänner är ju där. men det är deras stad, inte min. jag vill så gärna hitta den där platsen som känns hemma. där man kan alla gator, platser och deras namn utantill.

och angående rasmus så kommer det där lösa sig ju. om vi är helt rätt för varandra kan inte en jävla swebus separera oss!!
10 timmar restid tur & retur för lite sömn, frukost till sean kingston, fylla, taxifärd, 2 happy meal, bakfylla, svampplockning, vinbärsmuffins och hångel. så himla värt.


7 kommentarer:

 1. galet fint. och jag älskar hur han vrider ditt ansikte på understa bilden.

  SvaraRadera
 2. Himla fint, blir helt gråtig

  SvaraRadera
 3. vad fint och optimistiskt, ändå. tänker liksom att det mesta ordnar sig på ett eller annat sätt.
  och hallå, lycka till så himla mycket med att hitta boende och folk att hänga med osv!!

  SvaraRadera
 4. hej hej har följt din blogg ett rätt bra tag och alltid tyckt du verkar så klok, kul och spexig. därför var det så himla kul att se dig IRL på BK på centralstationen häromdagen! jobbar också på centralstationen, fast på den stora pressbyrån du vet? kanske kan ta en kaffe/cigg/burgare någon rast? :) i princip samma promenad till jobbet har vi också, bästa promenaden också faktiskt enligt mig som bott här i 21år. kram på dig o välkommen till stockholm

  SvaraRadera
 5. jag älskar att hitta en ny stad och bara känna att den är rätt, och jag känner igen mig i allt det du skriver om att sakna de som är hemma men att kanske bara vilja åka till den fysiska platsen ibland. och så blir jag så glad av din förhållande-inställning, hoppas ni har det fint ihop ändå! fast ni är isär.

  SvaraRadera
 6. åh jag tycker att du är sjukt modig! och det är så roligt att du har flyttat hit, för du verkar vara en så himla fantastisk och cool ( lol på det ordet) person, så det känns bra att du bor i samma stad som jag. Oj jag känner att jag lät lite som en stalker nu, men hoppas att du trivs superduperbra!!

  SvaraRadera
 7. Åååh, jag med! E åsså nyinflyttad till Sthlm och känner ingen! Hade varit skitkul att ta en fika med dig och hänga lite, om du vill! :) finns på Facebook, Emma Henning Hagenblad heter jag, du får gärna smsa eller ringa om du känner för de, 0736921067 e mitt nummer! Ciao! :D

  SvaraRadera