12/04/2012

URSÄKTA KLÄDSELN


tony: "put on weight???"
SVAR: KANSKE DET??? VET INTE. BRYR MIG INTE.
om sådant är fallet; LOOKS FUCKING FABULOUS!!!


och fuck you för att du är en tönt som slänger ur dig sånt!
läser alla er tjejers kommentarer till förrförra inlägget och vet hur lättstött man kan vara.
men jag är inte det, så BOO-YAH. vi är så himla snygga allihopa!!!

58 kommentarer:

 1. du är så jävla grym! <3

  SvaraRadera
 2. joooo fakkinnnn ownnnnnnnn.

  så himla synd att många tyvärr tar åt sig, men vi borde tänka på hur mycket kunskap vi har i bagaget om hur queen:iga vi är i oss själva och att alla missunnsamma, elaka as är ungefär noll värda ens energi, tankekraft och uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 3. haha älskar sånt här! du är grym och snygg oavsett om det är upp eller ner eller inget alls du gått.

  SvaraRadera
 4. MEN! Så jävla lätt för dig att säga när du har size 0 i jeans!?
  Lägg ut sånna här bilder när du har ett bmi på 27 och se hur jävla roligt det är. Och jag är egentligen inte kritisk mot just dig, tycker du är grym på alla sätt jag sett i den här bloggen, men in general! Varför är det bara, enligt idealet, snygga människor som säger "skit i vad alla andra tycker"? Och fattar ju hur tröttsamt det är när folk säger till varandra att gå upp i vikt men aldrig ner - men ärligt talat, vilket vill man helst höra: "Du ser för mycket ut som en av victoria secret modellerna, du borde gå upp i vikt" eller "du ser för mycket ut som tjockisarna i Biggest Looser, du borde banta"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag förstår att du kan tänka så! är så himla svårt att bemöta ämnet utan att generalisera och göra någon upprörd. jag har aldrig varit överviktig och har därför svårt att bemöta det. dock har jag som "normalviktig" (heter det så???) alltid känt ett krav/behov av att gå ner mer i vikt, vilket just många, och framförallt unga, tjejer gör. vilket är FEL, SJUKT och DUMT. just det problemet har jag lättare att "ta mig an" och bemöta.

   poängen jag ville få fram med förra inlägget var mest att viktigast faktiskt är hur vi och vår kropp mår. kroppen är inte ett jävla utställningsföremål, utan vårt viktigaste redskap här i världen. mår man bra inuti så känns det bra helt enkelt. inga jävla speglar, kamerablixtar eller raggningsrepliker i världen kan väga upp mot det.

   att någon tönt undrar om jag gått upp i vikt skrattar jag, samtidigt som tusentals tjejer skulle gråta av samma kommentar. jag hoppas vara en förebild för dem och ge dem styrka i sig själva!! uppmuntra dem till att vara coola, stenhårda och friska så dem kan leva långa fina & innehållsrika liv.

   Radera
  2. men då säger jag det då!! är inte tjock men inte "normalviktig" enligt dagens mått, väger 75 plus minus lite och jag säger SKIT I VAD ALLA ANDRA TYCKER. när man väl insett det spelar det ingen roll vad för jävla bmi man har.

   Radera
  3. 75 för en tjej är väl ganska mycket övervikt om du inte är 2.10.

   Radera
  4. alltså förlåt men jag blir helt mållös när du kommer hit och vräker ur dig en sådan grej! hittar inga ord. det är precis sådana som dig som behöver få många fuck you fingrar uppstuckna framför ansiktet så du inser att sådana kommentarer inte tjänar något jävla syfte och är helt överflödiga.

   VI BRYR OSS INTE. lägg dina spydiga kommentarer på något annat.

   Radera
  5. bara ett konstaterande att det antagligen rör sig om en ohälsosam övervikt och inte "normalvikt". är trött på att folk kallar en spinkis osv när man i själva värket ligger helt rätt i bmi, bara för att alla andra släpar runder på 10/15 kilo övervikt och tror att det är "normalvikt"

   Radera
  6. Varför ska det vara så jäkla viktigt VILKA man kallar normalviktiga käre anonym? Normalviktig är väl den som inte lider av sin vikt på något vis och mår bra med den kropp man vandrar runt med? Så klart du är less på att bli kallad spinkis, men kanske är de som väger 10 kg mer än dig trötta på att kallas överviktiga?

   Radera
  7. Men om man har 10 kilo övervikt så är man överviktig ur ett medicinskt perspektiv och detta är skadligt för kroppen över tid även om du är nöjd med din pluffsiga kropp eller ej.

   Radera
  8. men ärligt, anonym, du måste ju ha en helt skev kroppsbild om du tror att 75 kg automatiskt betyder att man är överviktig. vikt och hälsa hänger dessutom inte ihop bara sådär, utan det finns ju en massa andra aspekter att ta hänsyn till?

   och oavsett: om du nu tycker så här, så kanske du kan hålla det för dig själv? det är nämligen jävligt otrevligt att säga till någon att hen har "ganska mycket övervikt".

   Radera
  9. som jag skrev är jag inte normalviktig men känner att jag har större problem i mitt liv än om jag väger några kilo för mycket! tränar tre gånger i veckan + äter inte massa halvfabrikat/snabbmat och det räcker för mig! kanske bör tillägga att jag tidigare vägt 20 kilo mer vilket kanske bidrar till att det här är en alldeles perfekt vikt för mig.

   i vilket fall bör vi INTE kommentera andras kroppar herregud!! vi vet väl bäst själva vad som funkar bäst för oss. och ja jag kan ta att någon sitter bakom en datorskärm och tror att dem vet bäst om hur min kropp mår men alla kan inte. så snälla snälla SNÄLLA sluta skriva sånt för den där lilla ynkliga kommentaren kan skicka nästan vem som helst ner i anorexiaträsket. och det vill vi ju inte!!

   Radera
  10. men asså de jag säger är att det enligt folkhälsoinstitutet klassas som skadlig övervikt, sen att ni mår psykiskt bra av att vara överviktiga är en annan sak, men det är fortfarande fysiskt skadligt över tid att vara överviktig även om man inte känner av det direkt.
   och jo jag tycker att man ska kommentera att folk är överviktiga precis som att jag tycker man ska kommentera om någon super eller knarkar eller gör något annat självdestruktivt.

   Radera
  11. alltså ärligt? skadlig övervikt? eftersom du uppenbarligen bara lägger vikt (höhö wordplay) vid siffror och därför antagligen tror blint på bmi är jag enligt bmi tre kilo övervikt. JAG ORKAR INTE BRY MIG OM TRE KILO.

   MEN du verkar ju inte läsa vad jag skriver ändå så jag orkar inte men ha ett gött liv!! hoppas du för evigt är smal eftersom det verkar vara en så grundläggande del av din lycka.

   okej kan inte sluta. vill bara klargöra att smal inte = hälsosam.

   Radera
  12. ÄLSKAR DIG RONJA

   Anonym: hur räknar du när du anser att 75 kilo endast är en normal vikt endast om man är 2.10? Jag är 177 cm och väger ca 70 kg, är HELT normalt. Har vägt uppemot 75 kilo tidigare och hade då storlek 40 ungefär = en svensk storlek MEDIUM= NORMALT, hörs ju.

   Radera
 5. du är så jävla bra + min fetaste jävla görlcruch sen jag var typ fjorton. så PEPP och inspererande!

  SvaraRadera
 6. det behövs fler som du som peppar oss andra! tack, mer sådant åt världen.

  ibland när jag är inne på din blogg så kommer jag att tänka på när jag träffade dig på siesta 09. du kom och hängde med folk i mitt camp, bland annat killen som jag var så kär i att jag knappt kunde andas. ni festivalflörtade med varandra och jag kommer ihåg att jag blev så sur på dig att jag inte läste din blogg på flera dagar. visade sig senare att killen var ett riktigt svin så kanske var tur för dig att de stannade vid att flirta. kul anekdot då jag tror att du inte ens vet att de hänt.

  hör av dig om du vill ensamfika fler gånger i malmö, vi kan kanske göra det tillsammans :) heter nelhas på instagram..

  puss puss

  SvaraRadera
 7. Förstår verkligen din tanke (du e bezt osv) men det känns sjukt förvirrande att du först postar ett inlägg med massa peppande ord och sedan lägger upp ett inlägg med dig själv i underkläder. Du ska verkligen få göra vad du vill och det är upp till var och en om de vill objektifiera eller bli stötta/provocerade MEN vad JAG tror är att varje gång man lägger upp en bild på en kvinnokropp så fäster man vikt vid den och det måste sluta göras jämt och ständigt tror jag!!

  I ditt förra inlägg menar du att vi inte ska identifiera vår person med hur vår kropp råkar se ut utan tänka den som vårt redskap i livet men i det här inlägget använder du din kropp till något helt annat. Tror det är sjukt svårt för alla tjejer du peppade i ditt senaste inlägg att inte jämföra sig med dig nu på grund av att signalerna du sänder ut med de här bilderna (som jag ser det i alla fall) är: lättklädd = självsäker, och det är ytterst få som kan relatera till det, även om de skulle vilja. Det är heller inte sant. Man kan peppa på andra sätt och framför allt när det handlar om smalhets och sånt som är sjukt känsligt....

  puzz

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag förstår också din tanke! dock tror jag inte alls på det du säger om bilder på kvinnokroppar, TVÄRTOM tror jag på att lägga upp massa bilder på OLIKA kvinnokroppar så vi fattar att vi ser olika ut och neutraliserar hela grejen. litegrann känslan man får i omklädningsrummet när alla duschar och man tänker "jaha hon ser ut så, gud vad coolt". den känslan får jag ofta pga hela bloggrejen! tycker det finns så många inspirerande coola tjejer.

   och sen, bara för att kroppen är vårt viktigaste verktyg här i livet betyder ju inte det att vi inte är tillåtna att tycka vi själva är snygga eller sexiga. det är ju det det handlar om; att känna sig enhetlig med sin kropp, må bra och känna sig fabulous oavsett vad man väger.

   Radera
  2. för mig har alltid fuck-you-whatever-kvinnor (typ grynet!) inspirerat mig så jag antar att jag formats till att bli något liknande och att min inspiration kommer baseras på liknande grejer.

   Radera
  3. Jag tror helt klart också på att visa fler kvinnor i olika storlekar så folk fattar att man kan se olika ut! Tycker bara det är tråkigt att inte fler större kvinnor visar sig på samma sätt som du gör.

   Radera
  4. Alltså, du har verkligen rätt! Det är ju också ett sätt att sluta fästa vikt vid kvinnokroppen. För det är ju bara en kropp, sexiga underkläder eller ej. Och diskussionen är ju minst lika viktig. Och det är bra i vilket fall som helst att du tar upp det tycker jag! puzz

   Radera
  5. eller så riktar vi fokus på annat som får en att bry sig mindre om sin kropp

   Radera
 8. JAG ÄLSKAR DIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<23<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<33<3<3<3

  SvaraRadera
 9. Jamen typ lite såhär; http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQWdXf1Kp9hWw4ln0D-i9DnpUOFyeLN7NoyJAix99dWNi9q3WPLuQ

  Vilket du ju helt klart är! Jag förstår tjatet om att visa sig lättklädd kanske skapar mer fokus på kvinnokroppen, MEN jag tycker att den ska kunna visas utan någon som helst reaktion, framför allt inte en sexualiserad äcklig manssyn, exempelvis som Tonys. En kropp ska inte vara provocerande! Den ska inte utsättas för oönskade kommentarer och den ska absolut inte sexualiseras när den inte vill.

  Därför tyckte jag att det var ett jävligt bra svar på en kommentar som visar just hur fuckat allt är när det gäller kropp, vikt, kvinnan och så vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. mmm återigen GRYNET "ta ingen skit!!" så jävla bra bara.

   Radera
 10. Alltså snälla tipsa alla brudar om att kolla på typ Fråga Olle och 69 saker du vill veta om sex för DÄR får man se alla möjliga kroppar och dom är jävligt nakna mest hela tiden. Gick liksom runt nån period för flera år sen och tyckte jag var skitful och sen upptäckte jag såna program och bara "shiiiiiet jävlar, det finns folk som inte har perfekta bröst och lår och allt vad det är men dom gör sig snygga". Och så kan man få sig nånslags boost om man är sån. Annars kan man bara titta och tycka att det är vackert med nakna människor.

  SvaraRadera
 11. du är så jävla grym!! hatar när killar ska berätta för tjejer hur vi ska bete oss/se ut osv seriöst!!!!! MIND YOUR OWN FUCKING BUSINESS. och du är jävligt snygg också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. please! har du kollat på de manliga kroppsidealet typ Marcus Schenkenberg, det är stenhård styrke och löpträning 6 dar i veckan i flera år för att ens komma i närheten av den kroppen, och antagligen lite steroider och hgh... jag tycker synd om er som måste dra ner på fikabrödet och godisätandet för att uppnå ert ideal...

   Radera
  2. fast vet du vad, anonym? det är inte alls samma sak. det är helt ok om du som man inte ser ut som marcus schenkenberg. om en man hade lagt upp en helt vanlig outfit-bild på sin blogg kan jag garantera dig att han INTE hade fått en kommentar som frågat om han gått upp i vikt. det är ju bara en viss sorts kille som har marcus schenkenberg som ideal.

   skillnaden är att i princip varenda kvinna har nån victoria's secret-modell som ideal. inte riktigt, men du förstår väl vad jag menar? det går ju faktiskt inte att jämföra som du gör.

   Radera
  3. Hmm men idealet finns där endå, så gott som alla filmsnyggingar är grymt vältränade och biffiga, har många vänner som tar sprutor med steroider för att leva upp till dessa ideal, och tar Viagra för att leva upp till tjejers uppskruvade förväntningar i sängkammaren. Vi har det inte lätt vi heller ska du veta det är ingen slump att det är mer än dubbelt så många män i alla åldersgrupper som tar livet av sig jämfört med kvinnor.

   Radera
  4. alltså jag har ju inte sagt att det inte finns ett manligt skönhetsideal? eller? nä, just det.

   visst finns det många filmer med hollywoodhunkar. men det finns också många filmer med en manlig huvudkaraktär som är plufsig och lite småful och som mest bara är rolig eller "skön". han lyckas ändå få tjejen i slutet.
   hänger du med? så är det aldrig, aldrig för kvinnliga karaktärer.

   jättebra att du bryr dig om manliga skönhetsideal och ser problematiken i dem. MEN när någon påpekar att många kvinnor lider av dagens skönhetsideal är det så himla onödigt att komma med ett MEN VI MÄN HAR DET OCKSÅ JOBBIGT!!! jo, ingen har sagt något emot det. men det är inte det vi diskuterar just här och nu.

   Radera
  5. alla har det jobbigt.
   ALA.

   och sen finns det ju bridget jones dagbok apropå ditt "aldrig, aldrig kvinnliga karaktärer" som motbevis.

   Radera
  6. att jag skrev om killars ideal var ett svar på Lisas inlägg om att det var killars fel att tjejer svälter sig. det är helt åt skogen,dom smalaste modellerna är klädesmodeller som inriktar sig på en kvinnlig publik, medans glamourmodellerna som riktar in sig på en manlig publik är större och mer kurviga.

   Radera
  7. Problemet är att även om de supersmala modellerna riktar sig till kvinnor är syftet att män ska gilla det- att kvinnor ska gilla det för att män ska gilla DEM. Glamourmodellerna finns till för att män ska gilla det fast på ett mer direkt plan. AVSEXUELLISERA KROPPEN TACK.

   Radera
 12. så jävla snygg???!!!! puss bruden

  SvaraRadera
 13. ehm, vill inte förstöra stämningen men alltså. vad "tony"tönten nog menade var att han tycker att du borde gå upp i vikt.
  och alltså HAHHAHA det är också HELT sjukt att han får för sig att det är hans skyldighet att berätta detta för dig. att hans åsikt är av värde av något slag.
  men alltså vi MÅSTE sluta prata/visa/påpeka kvinnokroppen hela jävla tiden. bara släpp det. vare sig det handlar om nått bra egentligen så måste vi sluta. inte ens alla-kroppar-är-fina-kampanjer är bra. för ÅTERIGEN är kvinnan bara en kropp. inget annat. och jag VET att du bara enbart vill göra gott and you're a sister. men jag tror vi behöver tänka efter lite bara. ba NEJ detta är jag och jag mår bra. jag bor i detta som är mitt transportmedel. mår transportmedlet inte bra behöver JAG ta tag i det. bry dig helst inte mer om min kropp. tack. så.

  + alltså som sagt, du är typ size 0 and girl u look stunning. tror många brudar blir mer "FAN jag är tjock, hon är smal. äter ingen middag" (ser mig själv som 17åring. skulle gjort exakt så.)....
  + en till sak. du är fan bäst, ba såru vet. du gör så mycket bra. detta med egentligen, om världen inte vore fucked.

  SvaraRadera
 14. Vart kommer den fantastiska BH-n ifrån? känner att jag måste lägga till en sån på min önskelista från tomten! För övrigt förstår jag var du kommer ifrån. Himla bra grej att du tar upp det och för övrig "tony" små tuttar är bäst. Orka få ryggproblem av melonerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, alltså den är från twilfit men köpte den förra året så vet ej om den finns kvar tyvärr :(

   Radera
 15. kan du inte skicka tonys ip-adress till mig så jag kan få hans adress och göra kaos med han? du kan iallafall kolla upp hans ip-adress, facebook och hänga ut honom på bloggen så kan alla få veta vem det är som är född i helvetet. sedan ska jag vara med i stalkers på tv3 för jag stalkar honom och hans idiotness och alla andra som inte fått turen att lära sig vad skönhet är.
  puss. (till elin då såklart. endast.)

  SvaraRadera
 16. är det bara jag som tolkade "put on weight???" som att det var menat att du kanske borde gå upp i vikt eftersom du är väldigt smal? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tolkade det så också.

   Radera
  2. fast det spelar ju ingen roll hur han än menar? jag tycker inte människor ska gå runt och klanka ner på varandra. ur egen erfarenhet kan jag säga att om någon påpekade att jag blivit smal under den tiden då jag ville gå ner i vikt var det alltid som en sporre att gå ner ännu mer i vikt.

   jag tycker det är dumt och konstigt att gå runt och påpeka främlingars vikt för dem själva helt enkelt.

   Radera
  3. eller hur! idioti. att HAN tror sig ha rätt att göra det också. Vilket ego.

   Radera
 17. Vilken fin och skön (ser det ut som!) bh, var får man tag på en sån?

  SvaraRadera
 18. älskar dig!!!

  SvaraRadera
 19. För det första; Elin, du är så jävla grym.
  Och för det andra, ni som efterlyser fler större kvinnor som visar upp sig; check this out! http://www.tumblr.com/tagged/fatkini

  Jag vet att det är lätt att tro att alla bloggare är smala, men det finns faktiskt gott om plus size-bloggar på nätet, jag lovar :)

  Sen vill jag säga, angående detta tjat om övervikt som ohälosamt, det är väl för fan inte det detta handlar om? Det handlar om att din kropp är din, och huruvida den är ohälosam eller inte, gör den inte till mindre din. Det är fortfarande du som bestämmer över den.

  SvaraRadera
 20. Du är ju för himla underbar!

  SvaraRadera